Brombær og bæresele

Vejret har været helt tosset i dag her hos os. Skiftevis regn og sol og en del af tiden begge dele samtidig. I eftermiddags puttede jeg ungerne i regntøj og gummistøvler og vi gik på jagt efter brombær og mudderpytter at trampe i. M kom i bæresele på ryggen, da hans små ben (og min tålmodighed med samme) ikke er klar til længere distancer endnu.

Generelt har jeg altid båret i vikle, men for et halvt års tid siden fik jeg 3 forskellige ergobaby-seler sponsoreret, for at demonstrere dem på mine workshops. Jeg bruger dem også herhjemme engang imellem for fortsat at blive bedre til at anvende dem og finde på nye tricks, der gør det lettere at indstille dem optimalt. Jeg er gladest for adapt-selen, selvom jeg ikke synes at nogen af ergobabyerne kan leve op til komforten ved at vikle.

Idag var det adapt der kom med på tur, da lange viklehaler og brombærtorne er en dårlig kombi. Og det fik mig til ville skrive om en af mine kæpheste, når det kommer til bære-ergonomi: at bære helt tæt på kroppen! Bare dit barn læner sig få cm længere ud fra dig, øges belastningen på din krop markant og mange vil kompensere ved at læne sig lidt den modsatte vej, så der kommer balance i regnskabet. MEN DET GIVER NÆSTEN ALTID EN RIGTIG UHENSIGTSMÆSSIG KROPSHOLDNING.

Jeg har virkelig svært ved at få strammet bæreselens stropper så meget at Ms overkrop bliver holdt ind mod min. Jeg tror det skyldes at jeg ikke er en ret stor person, for stropperne er spændt helt ind og alligevel synes jeg han dingler lidt væk fra min krop. Det samme kunne ske med en vikle, hvis jeg ikke gav mig tid til at stramme den/de øverste bane/r godt nok.  Så når jeg bærer ham på ryggen bliver jeg fristet til at læne mig fremad og det bliver hurtigt rigtig hårdt for ryggen.

NÅR DU BÆRER DIT BARN SKAL DU ALTID KUNNE OPRETHOLDE EN NEUTRAL RYGSØJLE. Dvs. du skal gå med et lille lændesvaj, en naturlig runding af brystryggen og et lille nakkesvaj øverst. Hvis du står med siden til et spejl, skal du kunne tegne en lige linje fra din øreflip til din skulder, videre til din hofte (hovedet på lårbensknoglen), ned foran “knoen”(laterale malleol) på din fod. Hvis du føler behov for at læne dig foran eller bagved denne linje, skal du justere din vikle, slynge eller bæresele.

Heldigvis var begge ungerne ivrige efter selv at plukke brombær og trampe i mudder, så han gik faktik en stor del af vejen selv. Men hvor er det irriterende at en ergonomisk bæresele ikke formår at give ergonomisk bæring for en str xs-mor, når nu bæreseler ellers er et fint og overskueligt alternativ for dem der ikke lige er så tændt på vikler.

Men bortset fra det havde vi en fantastisk eftermiddag med sol, regn, mudder, brombær, mirabeller, snegle og en enkelt død mus som ældsten fandt og stolt viste frem 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.