Træning???!!!?! Det har jeg da slet ikke tid til! Min baby sover jo aldrig…

Det kender jeg godt! Alt for godt! Men jeg ved også at mor-kroppen har behov for genopbygning efter graviditet og fødsel.

Derfor har jeg lavet træningskonceptet MoveTogether. Her kan du træne med vågen eller sovende baby i viklen og samtidig lære hvordan du bruger dine hverdagsaktiviteter som træning. En baby er faktisk et meget effektivt og fantastisk fitnesscenter! Træningstid og tilmelding her

Et MoveTogether forløb består af 6 x 55 min. over 6 uger.
Første gang gennemgår jeg lidt anatomi omkring bl.a. bækkenbund og mavemuskler, du lærer at tjekke om dine mavemuskler stadig er delte efter graviditeten og får introduktion til korrekt aktivering af din kernemuskulatur via din vejrtrækning (mellemgulvet, bækkenbunden, dybe mave- og rygmuskler).

Vi tjekker og træner kropsholdningen, så den giver dine muskler mulighed for at arbejde bedst muligt. Både når du træner og når du “bare” går tur eller bevæger dig på anden vis. Uanset om du bærer dit barn eller ej.

Hvis du er ny i vikleverdenen kan du få hjælp til at binde din vikle og placere dit barn korrekt. Du har også mulighed for at afprøve en bæresele eller få råd og vejledning omkring den bæresele du allerede har.

De følgende 5 gange gennemgår vi et træningsprogram, der består af opvarmning/konditionstræning de første ca. 20 min og derefter cirkeltræning med funktionelle stabilitets- og styrkeøvelser for hele kroppen. Ofte når vi lidt udstrækning til sidst.
Opvarmningen består af små rytmiske sekvenser, der tilpasses deltagernes niveau og varieres lidt fra gang til gang. Alle øvelserne kan udføres i forskellige sværhedsgrader, så medmindre du har svære fødselskomplikationer (fx sphincter-ruptur, livmoder-prolaps, vedvarende smerter i underlivet), kan alle være med fra ca. 2½-3 mdr. efter fødslen.

Cirkeltræningsøvelserne gentages til hver træning, så du får godt styr på hvor netop DU skal sætte ind og hvordan du kan fortsætte med at lave nogle af øvelserne hjemme. Små hold sikrer at du kan få personlig vejledning på dine øvelser til HVER træning.

Til alle træninger arbejder vi videre med hvordan du kan genopbygge og bruge din kernemuskulatur i træningen og i hverdagen. For helt ærligt, så er der bare LANGT MERE HVERDAG END DER ER TRÆNING når man er mor til små børn.
Nogle gange i løbet af MoveTogether-forløbet er der særligt fokus på et bestemt tema, fx siddestilling, bækkenbund, den aktive kropsholdning, stabilitet i lænderyggen, knæsmerter mm. Disse temaer varieres lidt efter deltagernes behov.

Du kan se et lille klip med eksempler fra MoveTogether her

Ps: Det er ikke et must at have baby på maven eller ryggen under træningen, blot en mulighed hvis du og din baby har lyst.

Billedet herunder er måske et dårligt eksempel da tandembæring med samtidig amning normalt ikke indgår i MoveTogether, men hold nu op hvor føler jeg mig fysisk stærk og sej når jeg kan forhindre kollaps af to trætte unger ved at smide den ene på ryggen og den anden på maven og amme den yngste undervejs 😉

IMG_20170524_154753

2 Comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.