Yndlingsbinding under bærejakken

20170128_104246

Her hos os har kulde og efterår for alvor sat ind i denne uge. Lige nu regner det – den anden dag måtte vi skrabe is på bilen og ungernes flyverdragter er kommet i brug.

Så bærejakken er selvfølgelig også kommet frem fra skabet og kan stadig indeholde mig og M på 19mdr på samme tid. Sidste vinter var den mit eneste vinterovertøj og hjalp os troligt gennem turene til storebrors børnehave i regn, slud og sne og særligt var den nødvendig til putning om dagen, da M på det tidspunkt nægtede at falde i søvn andre steder end på mors eller fars mave.

Og selvfølgelig har jeg en favoritbinding til under bærejakken. Det er en Short Cross Carry (SCC) også kaldet FCC med ring. Hvis du klikker på linket kommer du videre til en videoguide af SCC. Jeg elsker at lave den med min tykke Firespiral i 50% uld – en str. 3. Str. 4 er også god til SCC.

Og hvorfor er det så min favorit? Det er det fordi jeg kan tage baby ind og ud af viklen uden at skulle tage jakken af.  Jeg kan også stramme og løsne viklen ved at lyne ryglynlåsen lidt op og justere ved ringen, fx sænke barnet til amning, igen uden at tage jakken af og komme til at fryse. Jeg binder bare viklen inden jeg tager jakken på og så er den ellers klar til baby. Derudover er den rigtig nem at lave et godt dybt sæde med og det er umuligt for selv den mest ihærdige benstrækker at strække sig ud af den.

20170128_104235

Vær dog obs på at denne binding ikke er optimal til de helt små (under 3-4mdr) da der ikke er så meget støtte til nakken som i fx en FWCC og samtidig er siddestillingen meget bred, fordi baby favner rundt om bæreren krop i stedet for at sidde i en lomme foran, hvilket giver stor hoftespredning.

Hvis du endnu ikke kender SCC vil jeg anbefale dig at prøve den  – den er super anvendelig i mange situationer. Fx har jeg brugt den flittigt når vi har været ude at flyve – man kan nemlig sidde på sit flysæde og gøre viklen klar og det kræver ikke de store armbevægelser at stramme den til når først baby er placeret. På vores ferie i sidste uge lykkedes det mig endda at lave transfer af sovende barn fra vikle til gulvet under sædet foran 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.