Gang i mavemusklerne og vejrtrækningen efter fødslen.

Mens du er gravid vil bindevævet mellem dine mavemuskler strække sig så de lige mavemuskler deler sig. Det er det man kalder rectus diastase. Når du har født er det vigtigt at få skabt kontakt til mavemusklerne og vejrtrækningen igen, så dine mavemuskler kan samle sig og din kernemuskulatur (bækkenbund, mellemgulv, mave- og rygmuskler) kan fungere optimalt. Se med her og få tips til hvordan du kommer igang. Du kan nemlig gøre en masse for at gøre det nemmere for mavemusklerne at finde på plads efter fødslen. Noget at det første du kan gøre er at massere musklerne let i muskelfiberretningen. Det viser jeg i denne video. Samtidig fortæller jeg lidt om hvordan du bedst bruger din vejrtrækning. Alt dette kan du gå igang med allerede i de første dage/uger efter fødslen.

Når du blidt har skubbet mavemusklerne igang kan du fortsætte med vejrtrækningsøvelsen (del 1) her og med den udvidede øvelse (del 2) her, hvor du arbejder med både vejrtrækning, bækkenbund og mavemuskler. Disse øvelser er gode at starte med efter 1-2 måneder, alt efter hvordan du har det.

Hvis du trænger til fysioterapeutisk vejledning på din træning og vil lære at bruge din krop sundt og opbyggende, mens du bærer din baby er du velkommen på mit efterfødselshold MoveTogether. Her træner vi med baby på mave eller ryg i vikle eller bæresele.

2 Comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.