Budgetvenlig bæreponcho

Efteråret er så småt på trapperne og du er måske begyndt at overveje hvordan du skal pakke dig selv og baby ind, på efterårets viklegåture.

Jeg kan varmt anbefale bæreovertøj, der dækker både dig og baby, frem for at I har hver sit overtøj på. Det er ikke nemt at vikle en baby, der er polstret ud med flyverdragt, og flyverdragt spiller generelt ikke så godt sammen med vikle (se mere om flyverdragter her).

I holder også varmen bedre når I deler overtøj og så er det super praktisk at du kan tage dig god tid til at placere baby korrekt i viklen uden at stå og koge over i din varme vinterjakke, ligesom det er rart at du ikke behøver at forstyrre en evt. sovende baby når i kommer hjem fra turen. Du kan bare tage bæreovertøjet af og sætte dig i sofaen med sovende baby, uden at bekymre dig om at tage baby ud af viklen for at afklæde ham/hende.

Der findes masser af lækre bærejakker! Men du kommer også hurtigt til at betale en pæn pris for sådan et genialt stykke overtøj. Måske leder du efter en billigere løsning og her er et bud på en bæreponcho, der i hvert fald vil dække overtøjsbehovet langt hen i efteråret, måske endda hele vinteren, alt efter hvor kold den bliver og hvor meget I skal være ude.


Bæreponcho DIY

Denne poncho er super nem at lave, den kræver kun et stykke stof og en saks. Du skal ikke sy og behøver nærmest ikke engang at måle eller strege op. Jeg er ikke så tålmodigt anlagt hvad angår syprojekter, så denne løsning går rent ind hos mig 🙂

Støt med en kop kaffe!

Det er ikke gratis at drive min lille blog. Først og fremmest er der udgifter til bl.a. domænet, derudover bruger jeg i perioder en hel del tid på at skrive, gennemgå forskning osv. Så hvis bloggen er nyttig for dig, vil jeg sætte stor pris på din støtte, så jeg fortsat kan give en faglig vinkel på slynge- og småbørnsverdenen. Obs! Det er muligt at justere beløbet ved at øge antallet af enheder 🙂

10,00 Dkr

Du skal bruge:

Et stykke kvadratisk stof efter eget valg ca 140-150×140-150 cm. Jeg vil foreslå kogt uld eller uldfleece. Du kan evt behandle det med lanolin, så bliver det meget vandafvisende. Det er vigtigt at du vælger stof, der ikke løber i kanten, når det klippes. (I min demomodel har jeg brugt et supermarkeds fleecetæppe til 20 kr. Det er ikke så stylish, men er fint nok til en halvkølig sensommeraften her i september)

En god saks

Dit øjemål

img_20180906_141807.jpg
Stof-inspiration: stofforretningerne har lækker uld på hylderne i øjeblikket. I mange fine farver og kvaliteter.
IMG_20180906_141748

Sådan gør du:

Læg stoffet udbredt på gulvet. Klip fra det ene hjørne og ind mod midten. I midten laver du et dråbeformet hul. Hullet måler ca. 28 cm fra bund til spids og knap 18 cm i bredden. Det kan du tilpasse efter behov.

Bæreponcho mønster
Mønster demo

Put baby i viklen på din mave eller ryg og drapér ponchoen rundt om jer. I har fælles halsåbning, så et tørklæde eller en halsedisse kan være en god ting på de kolde dage. Bind ponchoen sammen om jer med de to spidse ender.

Færdig. BUM! Det var nemt!

Min demoponcho er lavet af et kvadrat på kun 120 cm (jeg er 162cm høj og dukken på billedet er ca str. nyfødt). Ponchoen måtte gerne være lidt længere, så jeg vil tro at 140-150cm vil være passende for de fleste.

Jeg håber I får nogle hyggelige og skønne ture ud i det smukke efterår!

/Katrine

Støt med en kop kaffe!

Det er ikke gratis at drive min lille blog. Først og fremmest er der udgifter til bl.a. domænet, derudover bruger jeg i perioder en hel del tid på at skrive, gennemgå forskning osv. Så hvis bloggen er nyttig for dig, vil jeg sætte stor pris på din støtte, så jeg fortsat kan give en faglig vinkel på slynge- og småbørnsverdenen. Obs! Det er muligt at justere beløbet ved at øge antallet af enheder 🙂

10,00 Dkr

1 Comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.