GRAVID?AV MIT BÆKKEN

Her får du 3 små videoer med inspiration til øvelser og træning i graviditeten – også for dig der har bækkensmerter.  Jeg har netop skrevet dette gæsteblogindlæg hos superfitmor.dk – klik ind og læs mere om baggrunden for nedenstående øvelser 🙂 Blogindlægget handler om baggrunden for graviditetsrelaterede bækkensmerter og hvad du kan gøre for at forebygge smerter, samt hvordan du håndterer dem hvis de opstår.

Bækkenringen- lånt fra Atlas der Anatomie des Menschen af Frank H. Netter
Bækkenringen. Billede lånt fra Atlas der Anatomie des Menschen af Frank H. Netter

Kropsholdning

Egentlig er der ikke noget der hedder “dårlig holdning”. Man kan i hvert fald ikke bevise at “dårlig holdning” i sig selv er smertegivende. Men der er alligevel sammenhæng mellem din kropsholdning og din krops evne til at aktivere kernemuskulaturen efter behov og dermed evnen til at stabilisere bækken, rygsøjle og skulderparti. Lige herunder finder du en video om en god kropsholdning, der gør det lettere for mavemuskler, rygmuskler, bækkenbund og mellemgulv at arbejde. Samtidig også et par tips til hvordan du skal bruge din vejrtrækning. Den har nemlig stor betydning for din kropskernes funktion.

 

 

Næste video viser hvordan du som gravid kan lave squat, der hjælper dig til bedre bækkenfunktion ved at styrke både stabilitet og bevægelighed i dine hofteled og styrke dine balde- og lårmuskler. Sidst i videon viser jeg hvordan du udspænder din bækkenbund i en dyb squat.

 

 

Herunder følger et lille træningsflow som du kan bruge som opvarmning til anden træning eller som træning i sig selv. Du kan både bruge det i hele graviditeten og som træning efter graviditeten. I princippet kan du starte et par dage efter du har født, men brug gerne de første par uger på at nyde din baby og lære det nye liv at kende. Så har din livmoder tid til at trække sig sammen og ledbånd og mavemuskler begynder at normalisere sig.

Øvelsesflowet indeholder øvelser for vejtrækning, bækkenstabilitet, aktivering af dybe og skrå mavemuskler, samt mobilisering af bækken og rygsøjle. Alle øvelser arbejder godt sammen med bækkenbunden og udnytter fysiologiske bevægelser – dvs bevægelser der ligger lagret i vores nervesystem og optimerer kontakten mellem nervesystem og muskler.

Lyt til din krop og undlad øvelser der gør ondt. Skru gerne tempoet endnu længere ned hvis det føles behageligt. Og husk at trække vejret under øvelserne -360 graders bevægelse i nederste ribben, mave, sider og lænd.

God træningslyst!

 

2 Comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.