Anmeldelse Vito Ringslynge Winter Edition

Review Vito ringsling
Vitos vinterringslynge af hør og uld

Jeg har været så heldig at få love at teste en Dagmar Ringslynge fra Vito Slings. Alle ord og billeder i anmeldelsen er naturligvis helt mine egne og jeg har ingen økonomisk interesse i produktet.

Dagmar er en del af Vitos Winter Edition lavet af 85% hør og 15% uld. Vito er et dansk mærke, der går op i bæredygtigt produktion og allerede der vinder de hos mig!

Hør er et materiale, der kræver mindre af jordens ressourcer end fx bomuld, og har samtidig positive egenskaber som styrke, lethed og et rustikt udseende. Og det kan blive enormt blødt.

Vito ringslynge
Stilfuldt farvespil

Dagmar er i en smuk støvet bordeaux/blommefarve, der passer godt til efterårsfarverne lige nu og som matcher rigtig meget af min garderobe. Der er et naturligt farvespil i stoffet, så selvom slyngen er ensfarvet, er den absolut ikke kedelig at se på. Stilfuld er et langt bedre ord til at beskrive den. Ringene er diskrete i mat sølvfarvet aluminium. Skulderen er “gathered” – min foretrukne skuldertype. Halen er tilspidset lidt, som en pil, hvilket er en dejlig designmæssig afveksling fra de fleste RS, der typisk har skrå hale. Slyngen kommer i en fin lille stuff-bag i matchende farve – praktisk til at beskytte stof og ringe, når den er med på farten.

Jeg har testet ringslyngen med min 2,5 årige søn, der vejer omkring 15 kg. Og så har jeg testet med slyngedukke. Det lykkedes mig desværre ikke at prøve den med en nyfødt. Vi har brugt den mave-mod-mave, i hofteposition og til rygbæring.

 

Jeg er første tester af netop denne slynge og jeg synes den er overraskende blød fra start. Den er dog ikke lige så blød som mine ældre hør-ringslynger og -fastvikler, så jeg vil tro at den bliver endnu blødere efterhånden som den bliver brugt, det vil bare gøre den endnu mere lækker.

Stoffet er tyndt og tætvævet. Den tætte vævning gør slyngen stærk og jeg synes den er fin til at bære min 2,5 årige. Jeg tror også den vil være rigtig god helt fra nyfødt, så hvis man er på udkig efter et bæreredskab, der kan bruges fra nyfødt til stor tumling, er Vito slyngen et udmærket bud. Det er dog vigtigt at ordne stoffet ret præcist i ringene, når du tråder ringslyngen, da det ellers kan være svært at justere den. Det tynde stof gør at du bliver god til at fordele viklestoffet over skulderen når du bærer et tungere barn – det er ikke en “skumfidus”-vikle, der ligger blødt på skulderen. Tilgengæld gør den tætte vævning uden bounce, at slyngen bliver hvor den skal, uden at glide i ringene, og kan bruges med de tungere babyer også.

660E831B-787C-482E-9527-1E32FBA2B9F2

Ulden mærkes næsten ikke. Jeg har ikke haft fingerene i Vito-slyngen i 100% hør, så jeg kan ikke sammenligne, men den virker ikke ulden for mig. Først var jeg faktisk i tvivl om det var uld-slyngen jeg havde foran mig. Ved nærmere gennemsyn kan jeg dog godt fornemme ulden og når jeg bruger slyngen som halstørklæde (hvilket den er aldeles udmærket til!) giver den god varme. Jeg ville dog ikke være betænkelig ved at bruge den om sommeren også – det tynde stof vil helt sikkert gøre det godt i varmen også.

Alt i alt en rigtig dejlig rs, hvis du går efter kvaliteter som alsidighed, stilfuld og diskret, bærekomfort og bæredygtighed. Jeg synes at Vito er velegnet til både nyfødt og toddler, året rundt.

/Katrine

Vito ringsling
Vito Ringsling Winter edition, linnen and wool

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.