Den svære kunst at vikle på ryggen

At bære sit barn på ryggen giver stor frihed for jer begge og har mange fordele. Fx føles barnet ikke så tungt, vægten kan fordeles bedre og barnet kan se mere af verden ved at kigge over din skulder. Men for mange er det grænseoverskridende og svært at få baby om på ryggen og at få viklen bundet korrekt. Derfor kan man have brug for kyndig hjælp, når man skal igang med at bære på ryggen. At bære i fastvikle på ryggen er ligesom et håndværk, der skal læres og øves.

Indtil nu har jeg hjulpet folk igang med rygbæring ved individuel slyngevejledning eller ved workshops for små grupper, hvor man lærer teori og praksis over 3 timer. Men det er altså rigtig meget ny viden og nye færdigheder at tage ind på en gang og det er en hård omgang for barnet, der måske nemt bliver overstimuleret og træt.

SÅ! NU GØR JEG NOGET ANDET 🙂

Fra 2019 tilbyder jeg et kursusforløb over 3 gange, hvor vi sammen øver rygbæringsteknikkerne.

Det betyder at du og din baby har mulighed for gradvist at tilegne Jer de nye færdigheder, at øve fra gang til gang og at få løbende sparring og feedback. Det der med at kunne få løbende feedback, MENS man er i et læringsforløb er simpelthen SÅ værdifuldt. Ingen kan lære det hele på én dag.

Mange babyer har brug for en tilvænningsperiode, når de skal være blive trygge ved at blive båret på mors/fars ryg i stedet for på maven og denne kursusform, hvor vi mødes 1 gang om ugen i 3 uger, respekterer netop dette behov.

Du får også mere ud af undervisningen, fordi du bedre kan koncentrere dig i en time ad gangen end i 3 timer i træk og sandsynligheden for at du er nødt til at forlade undervisningen for at skifte ble eller putte barn er mindre.

Første gang har vi fokus på hvordan baby trygt og sikkert kommer om på ryggen og tilbage igen – i første omgang uden viklen. Vi skal også have gennemgået og øvet 1-2 rygbindinger UDEN baby, så DU bliver tryg ved hvad og hvordan du skal gøre. Jeg har et par dukker med tyngde i, som deltagerne skiftes til at bruge, men det er en rigtig god ide selv at medbringe en dukke eller bamse med ben, til at øve med.

Anden gang øver vi at få baby og vikle på ryggen samtidig og du får helt styr på teknikken til at lave et godt sæde, samt til at stramme viklen.

Tredje gang vi ses tager vi udgangspunkt i de udfordringer deltagerne har mødt siden sidst. Vi skal også gennemgå hvordan man vælger en god binding til den problemstilling man står i og vi skal finpudse teknikkerne til at lave sæde og stramme viklen. Samtidig har vi mulighed for at snakke om hvorfor du måske oplever at få ondt i ryggen eller skuldrene når du bærer, og hvad du kan gøre ved det.

Herefter er I helt “flyvefærdige” og klar til at nyde friheden og udnytte alle fordelene ved at bære på ryggen!

Læs mere om datoer, tilmelding og anden praktisk info her.

 

Jeg glæder mig til at se Jer og til at træne rygbinding på en ny måde 🙂

/Katrine

 

Close-up image of woman backcarrying a toddler, in a blue-ish wowen wrap,
Vi følger storebror i børnehave, med lillebror trygt på ryggen i fastvikle.

2 Comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.