Stille på bloggen

Godt nytår!

Jeg håber at I alle er kommet godt igang med det nye år, efter en forhåbentlig rolig og nærværende juletid?

Måske har I lagt mærke til at der er ret stille her på bloggen for tiden. Det er der flere grunde til.

For det første har november og december været en periode, hvor jeg har haft behov for at skabe mere ro omkring mig selv og min familie. Fordi min familie kommer først. Siden jeg blev gravid første gang, har jeg konstant øvet mig i at sige nej og skære ned på aktiviteter ud af huset. Som barn og ung fløj jeg rundt til sport og sociale arrangementer næsten hver eneste dag. Det liv trives jeg ikke med nu, så derfor gør jeg det anderledes. Reducerer de arbejdsmæssige forpligtelser og ambitioner, justerer de sociale ambitioner og bruger mere tid hjemme. På børnene, på min mand og nogen gange bare på mig selv. For det har virkelig været tiltrængt og det er det stadig. Jeg øver mig i at sidde stille, kigge ud af vinduet og betragte farveskiftene på himlen eller fuglene, der hopper omkring i haven. Jeg laver langsom træning med fokus på vejrtrækning og kontrollerede bevægelser. Jeg øver mig i, ikke at kunne se rodet og det beskidte gulv og vasketøjet. For jeg ved at der lurer stress-nedture lige om hjørnet, hvis ikke jeg lytter lige nu.

I løbet af januar vil jeg bruge mine arbejdsfri dage på at lave en rolig, tryg og gradvis indkøring af yngstebarnet, der skal starte i børnehave til februar. Ja, han kender jo børnehaven allerede og er vant til at komme der dagligt. Så hvorfor skal han have en lang indkøringsperiode, tænker man måske? Det tror jeg han har brug for af flere grunde. Fordi han har haft svære indkøringer i dagpleje og vuggestue og har været presset ud i nogle uheldige skift pga sygemeldinger. Fordi han er utryg ved mange (ukendte) mennesker på en gang. (Det udtrykker han helt tydeligt når han ved større arrangementer siger “jeg vil ikke derind, jeg kan ikke lide de mennesker” eller når han i børnehaven siger “jeg vil gerne lege, men de andre børn skal ikke være her”). Fordi han har brug for sin mor på sidelinjen, når han skal indgå i nye relationer og lære nye regler og rutiner at kende. Så vi tager i børnehave sammen en dag om ugen her i januar, inden den reelle indkøring venter i slut januar/start februar.

Op til jul havde jeg rigtig travlt på klinikken og når jeg var hjemme føltes det rigtigt at bruge tiden på julehygge og langsomt nærvær med mine børn. Så bloggen fik altså bare lov at passe sig selv. Selvom jeg egentlig har en masse på hjerte, så er det projekter der må vente, fordi de kræver en del evidensgennemgang og grundig skrivning og den slags tager tid.

Samtidig har jeg nye projekter i støbeskeen, fx mit kursus i rygbæring, der søsættes første gang i slutningen af januar. Det kræver selvfølgelig også lidt forberedelse og det er altså der jeg har lagt de kræfter, der blev prioriteret på slyngefys-fronten.

Det er altså forventligt, at den stille periode på bloggen varer ved lidt endnu, men jeg er selvfølgelig stadig at finde hos Tidens Kiropraktor i Odense, hvor babymotorik, slyngevejledning og efterfødselstræning kører uændret.

Og når jeg får tid til bloggen igen kan du forvente at få indblik i hvordan du træner din egen krop, mens du bærer baby på maven, evidens omkring belastningen af babys rygsøjle i vikle og bæresele, uddybende forklaring på det der med hoftespredning i viklen og meget andet.

Juleaften – fotocredit M på knap 3 år

/Katrine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.