Bag om SLYNGEFYS

Min baggrund og filosofi

Som SLYNGEFYS arbejder jeg ud fra min fysioterapeutiske baggrund. Det betyder bl.a. at jeg altid har min faglige viden om menneskekroppens anatomi, neurologi og fysiologi, samt mine terapeutiske værktøjer i baghovedet. Jeg baserer min praksis på evidens, når denne er til stede, men da vi ikke altid kan vente på forskningen (og da der ikke forskes ret meget i at bære sin baby) arbejder jeg også erfaringsbaseret.

Jeg arbejder også udfra mine personlige erfaringer som mor. Det betyder at jeg kan sætte mig ind i rigtig mange aspekter af livet med småbørn og jeg ved hvilke udfordringer kroppen gennemgår under en graviditet og i den efterfølgende tid med søvnmangel, amning og tonsvis af uforudsete udfordringer, både fysisk og følelsesmæssigt. Jeg ved hvor svært det kan være at få prioriteret tid til sig selv og til at tage sig af sin egen krop, efter man er blevet mor. Og det betyder at jeg har viklet syge børn, raske børn, glade børn, sure børn, nyfødte, små børn, større børn, sultne børn, trætte børn, adskillelsesangste børn, små søskende, store søskende, osv. osv. osv.

Jeg har viklet i bagende varme og isnende kulde, jeg har spildt kagekrummer i viklebabyens hår, jeg har prøvet at falde på toppen af et canadisk bjerg med baby i vikle, jeg har været på toilettet og i bad med baby i vikle. Jeg har ammet i vikle, i autostol, i soveværelset for nedrullede gardiner, i badet, på toilettet, i supermarkedet, på caféer, på legepladser, i institutioner og i sofaen i timevis.

Jeg har mødt modstand og anbefalinger om at stoppe med at amme/samsove/vikle fra private og fra fagpersoner, men jeg har heldigvis også mødt masser af støtte og opbakning til MIN måde at være mor på.

Og jeg har lært at STOLE PÅ MINE BØRNS INSTINKTER OG PÅ MIN MAVEFORNEMMELSE! Jeg har øvet mig i at mærke efter dybt i mit hjerte, og finde svarene.

Det er mit ønske, at give dig mine bedste faglige anbefalinger, samtidig med at jeg har den dybeste respekt for de valg DU tager for DIN familie. Jeg ønsker at støtte dig til at mærke hvad der er rigtigt for dig og din baby. Uanset om det gælder vikler, genoptræning af morkroppen, sansemotorisk stimulering og træning for baby eller tanker om amning og babysøvn. Jeg håber at videregive nogle af mine små “lifehacks”, så du kan tage genvejen til en lettere hverdag som småbørnsmor. Og jeg ønsker at oplyse, så du kan tage informerede valg på et oplyst grundlag.

Min erfaring

Jeg har været fysioterapeut siden 2010 og har bl.a. arbejdet med psykiatrisk fysioterapi, misbrugsbehandling, kommunal genoptræning på ryg- og knæområdet samt almen fysioterapeutisk praksis i klinik.

Siden 2013 har mit fokus i stigende grad flyttet sig til småbørns og graviditets/efterfødselsområdet og fra 2015-2020 har jeg arbejdet hos Tidens Kiropraktor, hvor jeg har fået mulighed for at opbygge erfaring på disse områder sideløbende med at jeg har uddannet mig gennem Prague School of Rehabilitation, hvor jeg har taget efteruddannelse inden for pædiatri (spædbørn og børn) samt inden for træning og behandling af gravide og mødre, med udgangspunkt i bækkenbund og øvrige kernemuskulatur.

Jeg har undervist på babymotorikhold siden 2015.

Jeg har viklet siden 2013 og arbejdet professionelt med vejledning inden for slynger og vikler siden 2016.

I perioden 2016-2018 har jeg afholdt ca. 20 slyngeworkshops hos MorsKrop i Odense. Emnerne har været strækvikle, fastvikle, ringslynge, mavebæring, hoftebæring og rygbæring.

I efteråret 2016 var jeg en del af et projekt sammen med sundhedsplejerskerne i de 5 Sydfynske kommuner, hvor jeg på 5 forskellige lokationer, underviste sundhedsplejersker, gravide og mødre i at bruge strækvikle sikkert og sundt for mor og baby.

Siden 2017 har jeg haft individuelle slyngevejledninger og workshops for små grupper i klinikken hos Tidens Kiropraktor, samt individuelle konsultationer med gravide eller babyer med motoriske udfordringer.

Siden foråret 2017 har jeg kørt efterfødselsholdet MoveTogether, hvor man med særligt tilpassede øvelser kan genoptræne mavemuskler og bækkenbund efter graviditet, samtidig med at hele kroppen styrkes. Baby kan sidde trygt på mors mave eller ryg under hele træningen. Jeg er den første i Danmark, der har udviklet et fysioterapeutisk træningstilbud for vikle/slyngemødre.

Jeg har i efteråret 2018 lanceret MoveTogether2, som er et fortsættertilbud til de mødre, der allerede har gået på MoveTogether og ønsker mere træning og udfordring. (I nogle tilfælde kan man også deltage på holdet hvis man har gennemført anden kvalificeret efterfødselstræning.)

Sideløbende med dette har jeg afholdt slyngeworkshops rundt omkring i landet, bl.a. i samarbejde med Haderslev Bibliotek, Møntergården i Odense, Barselscafé i Stationsbygningen i Ringe, Mother Circle hos Jordemoder Sophia i Odense og hos fysioterapeut Lene Raadkjær Jørgensen/BabyTummel i Esbjerg.

Støt bloggen!

Det er ikke gratis at drive min lille blog. Først og fremmest er der udgifter til bl.a. domænet, derudover bruger jeg i perioder en hel del tid på at skrive, gennemgå forskning osv. Så hvis bloggen er nyttig for dig, vil jeg sætte stor pris på din støtte, så jeg fortsat kan give en faglig vinkel på slynge- og småbørnsverdenen. Obs! Det er muligt at justere beløbet ved at øge antallet af enheder 🙂

10,00 Dkr